criza din telecom

Toata presa vuieste acum despre amenda data de Consiliul Conurentei celor de Orange si Vodafone. Insa o chestie mi-a atras atentia in articolul din Dailybusiness.ro. Si anume: Netmaster Communications SRL este subsidiara a Nextgen, care face parte la randul ei din acelasi grup ca si Romtelecom.

Investigatia CC a fost declansata in anul 2006, ca urmare a unei plangeri depusa de Netmaster Communications SRL si are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

Netmaster Communications a reclamat faptul ca o parte dintre apelurile internationale ale clientilor sai fusesera blocate de Orange, Vodafone si Romtelecom.

Explicatia vine tot de la dailybusiness.ro:

La data inceperii investigatiei CC, in 2006, Netmaster Communications nu facea parte din acelasi grup cu Romtelecom, companie vizata la randul sau de aceasta investigatie.

Bun. Ma intreb si eu ca netotul, din 2006 si pana acum Netmaster de ce nu si-a rezolvat problema cu fratele mai mare, respectiv Romtelecom si l-a pus intr-o lumina nefavorabila? Si-au rezovat-o amibial dar CC a continuat ancheta. 🙂

Si doi, sa inteleg ca nici dupa 5 ani de zile nu i-au lasat pe aia sa se conecteze la retelele lor, de vreme ce nu exista un contract?

Absenta unui contract specific pentru traficul international de voce se datoreaza refuzului Netmaster de a accepta aceleasi conditii contractuale oferite si celorlalti operatori, Netmaster solicitand la momentul respectiv un tratament preferential.

In concluzie, dormi linistit, o ancheta dureaza 5 ani 🙂

2 responses

  1. Pai e nevoie de bani la bugetul de stat, deci s-au gasit finante noi ;).

  2. Elena Simona Popescu

    am incercat de mai multe ori sa donez pt micuta Eva prin sms, dar mi se spune ca ” numerele formate sunt incorecte”. Pe site-ul lor nu am gasit o adresa de mail unde sa le comunic asta.