realitatea cui?

De cand am plecat de la next adv am re-cunoscut muulta lume, de la vechi cunostinte, prieteni de liceu, la oameni din presa sau oameni de afaceri. Si imi dau seama ca fiecare traieste in lumea si universul sau, de multe ori limitat insa peste care se domneste cu mandrie.

Este realitatea o nascocire a imaginatiei noastre? Realitatea este pana la urma o conventie sociala, iar realitatea fiecaruia dintre noi difera de realitatea celuilalt, nu? De aceea, omul ca animal social, ce este, trebuie sa coexiste unul cu celalalt si trebuie sa isi negocieze realitatea. Totodata, realitatea unui grup social difera de realitatea individului, insa poate sa i-o defineasca.

Avand in vedere toate astea de mai sus, e lesne de inteles de grupurile sociale/politice se lupta pentru a isi istaura realitatea pe care si-o imagineaza. Si astfel, puterea realitatii defineste si instaureaza NORMALITATEA.

PS: Am scris cam criptic insa in ultima vreme din cauza realitatii socio-politica in care suntem nevoiti sa traim cautam niste explicatii intelectuale. :))

Asadar, in ce realitate traim?

 

Advertisements
%d bloggers like this: