European CSR Lessons – part I

Sunt dator cu un articol legat de evenimentul de saptamana trecuta: European CSR Lessons 2012. O prima concluzie ar fi ca ma bucur ca CSR-ul este factor de interes pentru companii, insa nu ma bucur ca acest interes este venit pe filiera internationala facand parte din cultura lor organizationala si nu reprezinta o preocupare a companiilor romanesti.

Asadar, in cele ce urmeaza voi puncta cateva idei retinute la eveniment.

Conform denkstatt, companie de consultanta a Coca Cola HBC, pentru 0,5 l  PET de Cola se consuma in medie cam 35 l de apa.  Preocuparea lor fiind sa reduca consumul de apa si totodata a calitatii acesteia. De ce este consumul de apa asa de ridicat? Cauza principala a consumului de apa il reprezinta producerea zaharului.

Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus apa este impartita: blue, grey si green. Iar ceea ce Coca Cola HBC vrea sa faca este sa gaseasca echilibrul perfect intre acestea astfel incat sa se obtina o mai mare eficienta a productivitatii.

Cum va spuneam problema este ca 80% din consumul de zahar din Europa este oferit din productia locala de sfecla. Iar culturile de sfecla trebuie irigate. De aici o alta problema: vremea. In lunile de vara consumul de apa creste, oriunde, in orice regiune si orice tara europeana, iar resursa de apa existenta atinge cote minime. Iar in aceste conditii 20% din apa este folosita pentru plantatiile de sfecla.

Mai mult decat atat, calitatea apei este scazuta, concentratia de nitrati, potasiu si fosfor fiind destul de mare.

In loc de concluzie:

Pana una alta va invit pe platforma de CSR a Coca Cola HBC: The RE concept

Advertisements

One response

  1. […] Gabriel Brezoiu, Dragos Smeu, Alex Filip, Ruxandra Predescu, Monica Branescu, Bianca Matei, Andrei Chirica, Roxana Nasoi, Alexandra Ioan, Ana Maria Mitrus si Alexandra Laibar. Share this: Pin ItLike […]

%d bloggers like this: