varsta in PR

Cu totii ati fost consternati de multimea de pitzipoace ce activeaza in PR sau eufemistic vorbind, cu totii am observat ca femeile sunt majoritare in acest domeniu al comunicarii 🙂 Un specialist cu renume din UK atrage atentia asupra unui alt tp de discriminare, si anume, varsta. Cu totii stim ca atunci cand esti mai in varsta in societatea capitalista din Romania este foarte greu sa te angajezi. Mai jos sunt redate unele din motivele pentru care daca nu ai batrani trebuie sa ti-i cumperi:

Multi vorbesc despre discriminarea sexelor la locul de munca, dar este varsta o discriminare in crestere? Daca da, companiile si agentiile care ocolesc solicitantii mai in varsta pentru cei mai tineri fac o greseala grava, PR pro Craig Pearce avertizeaza intr-un post pe blog preluat de ragan.com.

“Varsta ofera experienta, ea este una dintre cele mai puternice influente asupra competentei si excelentei care exista, iar PR-ul nu face exceptie”, spune el.

Persoanele mai in varsta pot face fata altor oameni mai eficient, indiferent daca acestia sunt jurnalisti, colegi, senior manageri sau alte persoane. Asta pentru ca ei au avut sansa de a experimenta mai multe situatii decat persoanele mai tinere, explica Pearce.

De asemenea, cand vine vorba de scris persoanele mai in varsta au ceva mai multa experienta si viziune de ansamblu. “Am gasit oameni mai tineri in PR care de multe ori nu detineau abilitati foarte bune in ceea ce priveste scrisul.”

Pearce se grabeste sa recunoasca si faptul ca persoanele mai tinere au totusi foarte multe de oferit dar spera ca cei mai in varsta nu sunt pur si simplu aruncati din cauza varstei lor.

Pentru mai multe motive de ce nu ar trebui sa fie ignorati candidatii mai in varsta, cititi întregul post al lui Craig Pearce.

La o prima vedere daca ne uitam la departamentele companiilor sau agentiile de PR observam ca media de varsta este undeva la 30 de ani. Se naste astfel urmatoarea intrebare, ce se intampla pe la 35 de ani? Fie esti mare director, fie incerci calea antreprenoriatului, fie ce?

Advertisements
%d bloggers like this: