despre influenta twitter-ului

Traducerea si adaptarea articolului Under the influence

Friedrich Nietzsche spunea ca viitorul influenteaza prezentul la fel de mult ca si trecutul … dar Twitter?

Un nou studiu arata ca pe Twitter, numarul de followers nu este egal cu gradul influenta.

Cercetatorii au descoperit ca “numarul de followers nu este suficient pentru a surprinde influenta pe care o are un utilizator de twitter  (de exemplu, capacitatea unui utilizator de a influenta opiniile abonatilor sai). Numarul de abonati arata doar cat de popular este  posesorul contului de Twitter (adică, dimensiunea audientei). Dar, asa cum am aratat in alte articole care masurau capacitatea de reactie a audientei la un tweet al unui utilizator, aceasta nu este corelata puternic cu numarul de abonati.

O constatare surprinzatoare a studiului a fost ca numai o mica parte din utilizatorii de Twitter sunt activi si tocmai acest mic grup de utilizatori activi este raspunzator de majoritatea raspunsurilor si retweet-urilor. Majoritatea utilizatorilor de Twitter citesc mesajele altor utilizatori, dar nu genereaza alte noi mesaje proprii. Deci, ce inseamna acest lucru pentru clientii dvs si conturile lor Twitter? Incurajati-i sa se angajeze in discutii direct cu abonatii lor. Monitorizati indeaproape mesajele directe (DM) si retweet-urile.  Identificati abonatii care sscriu in mod constant si luati masuri pentru ai antrena in discutii. Asigurati-vă ca va angajati publicul in discutii cu  subiecte relevante pentru ei.

The researchers believe that “businesses, rather than trying to put emphasis on the follower count, could try to increase audience responsiveness in their fields.” Instead of using a Twitter account to push out news on a regular basis and nothing more, try taking a more active role. Besides, a comprehensive Twitter engagement strategy is much easier to wrap your head around than a Nietzsche quote!

Cercetatorii sunt de parere ca “intreprinderile/clientii/companiile, in loc sa se axeze pe cresterea numarului de followers, ar trebui sa incerce sa creasca capacitatea de reactie a audientei lor”.  In loc sa folosesti in mod regulat un cont de Twitter doar pentru a impinge/propaga stirile de companie si nimic mai mult, incercati sa aveti un rol mai activ, sa va implicati mai mult in discutiile cu abonatii. In plus, o strategie de angajament in folosirea Twitter-ului este mult mai usoara decat orice citat din Nietzsche!

Advertisements
%d bloggers like this: