momentul PR-ului

Am gasit pe Tech PR Nibbles un articol al unui nene care zice ca : Now is a great time to be in PR

De ce? Pentru ca potrivit unui studiu citat de Reuters 82% dintre companii si-au relocat bugetul de marketing pentru 2009 cu 180 grade datorita recesiunii. Acum companiile trebuie sa se asigure ca relocarea fondurilor de marketing trebuie sa se faca in cel mai eficient si productiv mod. Ele investesc agresiv in diverse tipuri de programe de marketing.

Tech PR Nibbles spune ca acesta este momentul PR -ului, managerii trebuie doar sa deschida usa intrucat calea este deja batatorita de marketeri. Este o veste buna intrucat un PR executat bine si corect poate aduce beneficii majore de imagine, notorietate si preferinte/fidelizare. Este o veste buna intrucat social media este urmatorul val iar PR-ul ca si disciplina se pare ca este pregatit sa se foloseasca de acest mijloc de comunicare.

Spre deosebire de media traditionala , social media poate furniza date masurabile pentru a evidentia munca de PR, astfel ROI venit prin PR devine cunatificabil daca este facut corect. Google Analyticssau orice alt program de analiza web este mai usor si mai ieftin decat orice analiza calitativa si cantitativa facuta pentru articolele aparute in print sau la TV.

In loc de concluzie, redau afirmatia de la finalul articolului citat:

Now is a great time to be in PR.   🙂

Advertisements
%d bloggers like this: