primii pasi spre un job in PR

Zemanta de la Strive PR scrie pe blogul agentiei un articol foarte interesant despre primii pasi spre o cariera in PR.

1. Nu iti lasa parintii sa-i contacteze pe posibilul angajator. Nici inainte, nici dupa interviu. Niciodata. Atunci cand mami sau tati suna un angajator pt a-i povesti despre personalitatea ta si cat de bine pregatit esti, de fapt, nu te ajuta cu nimic, deloc…

2. Atunci cand esti intrebat “De ce vrei sa lucrezi in PR?”, niciodata sa nu raspunzi ca “realtionezi foarte bine cu oamenii, iti place sa fii fii inconjurat de oameni, etc”. Angajatorii au un sentiment ciudat la auzirea acestor vorbe. Pentru multi interviul se termina aici. Mai bine  fa o mica cercetare cu ceea ce se cere de fapt pentru acest tip de job si vezi daca aptitudinile tale te recomanda si se potrivesc descrierii cerute.

3. Intotdeauna sa ai printate cateva copii ale CV-ului tau, chiar daca l-ai trimis deja pe email. Vei parea pregatit 🙂 Chiar mai mult, adu printuri/copii cu ceea ce ai scris tu pe blog sau in alta parte… orice text ce  ar putea fi relevant in discutia cu angajatorul.

4. Cand esti intrebat ce ziar iti place, sa nu care cumva sa raspunzi ca “nu citesc ziare” sau “nu stiu, poate ca Evenimentul Zilei … are rebus la final”. NOPE.  Arata-ti interesul fatza de domeniu si industrie.

5. Cand esti intrebat daca ai intrat pe site-ul nostru? sa nu raspunzi Am vrut dar nu am mai apucat, sau Da, azi dimineatza pentru ca am uitat adresa la care trebuia sa vin. Faptul ca te interesezi sau nu despre angajatorul tau spune foarte multe despre tine.

UPDATE: Jon Silk (pr geek) adauga si el 5 sfaturi.

2 responses

  1. sincer, textul de mai sus cred ca e scris la misto. e drept ca pe la interviuri mai apar oameni cu iq-ul mic, dar nici chiar asa 😉

  2. @gerhaldernst: nici n-ai idee 🙂

%d bloggers like this: