fun pr: la agatat jurnalisti

Subiectul nu imi apartine. L-am vazut pe Bad Pitch Blog si asa de tare mi-o placut ca am zis sa il pun si eu aici in romaneste.

Ca profesionist de media relations vindem/dam ponturi jurnalistilor tot timpul.  Ceva asemanator intalnirilor, unde te vinzi pe tine 🙂

1.Call, Baby: Daca iei telefonul si vrei sa suni pe cineva, sa ai ceva inteligent si intersant de spus. Cunoasteti cat de cat interlocutorul – reporterul-retine ultimele articole scrise de el; la o intalnire e intotdeuna binevenit; la fel si intr-o intalnire ar fi bine sa stii ultime rezultate ale meciurilor echipei favorite, etc

2.Do Not Make It All about You: Intreaba reporterul ce subiecte pregateste … sau si mai bine, ce subiecte citeste/urmareste. Astfel treci la urmatorul interviu (intalnire) ceea ce e mai mult bine decat sa ramai cu ochii in soare dupa prima intalnire.

3.Know When to Walk Away: Recunoste replicile nesincere de genul: suna-ma mai tarziu, acum nu pot vorbi sunt intr-o sedinta. Jurnalistii, ca si persoanele cu care te intalnesti, te vor minti ca sa scape mai usor de tine. Cu timpul o sa iti dezvolti un soi de radar de minciuni. de aceea este bine sa fii direct cu jurnalistii/persoana cu care te intalnesti. Cica ar aprecia asta.

4.Do Not Use Any Stupid Pick Up Lines: Ai un punct de vedere. Zi-l. Si nimic mai mult.

5.Do Not Filibuster: Cu totii am stat la masa sau la telefon cu o persoana care vorbeste in continuu. Acesta este ultimul lucru pe care un jurnalist vrea sa audain timpul unei conversatii telefonice sau la o intalnire cu clientul. Livreaza mesajul. Ilustreaza-l si mergi mai departe.  Nu ai vrea sa te vezi de mai multe ori cu persoana care-ti place?

6. Make That Date Already: Stabileste intalnirea si inchide dracului telefonul. Nu te mai lungi, hahai, lugu lugu, bla bla bla… Amandoi stiti de ce vorbiti si despre ce.

7. Be Considerate: Niciodata sa nu suni in timpul deadline-ul sau cand acesta se apropie. Sau vineri la 17:00. Sau in miez de noapte. Propune-i jurnalistului, daca asta il ajuta,ca i se va raspunde peste week-end. In definitiv, trebuie sa arati ca esti flexibil si sa impaci si capra si varza: jurnalistul si clientul.

8. Do Not Compromise Integrity: Daca povestea nu ti se potriveste sau daca nu te-ai vedea cu acel cineva mai mult decat 2 secunde nu mai incerca sas faci mai mult…nu merge relatia si basta.

9. Make A Lasting Impression: pozitioneaza-ti clientul in mod potrivit, personalizeaza-i povestea. A vorbi despre CEO ca fiind CEO nu te va ajuta foarte mult. Tutuieste-te. Cu partenera/ul de intalnire foloseste nicknames.  Uh huh.

10. Show Intelligence: Nimanui nu-i plac idiotii.