SNSPA-ul e sau nu de c…t?

Recunosc am terminat si eu SNSPA-FCRP. Mi s-a parut si mie o relativa l*ba trista dar a facut si un lucru bun, mi-a deschis un orizont si mi-a oferit un punct de plecare, o bibliografie, etc…dupa, am invatat cam singur ce inseamna comunicare, imagine si relatii publice. Suna a cliseu insa in domeniul asta nu rezisti fara pasiune si daca nu esti autodidact.

Insa ca mine mai sunt multi altii nemultumiti de scoala noastra de comunicare. Ca de exemplu el si ea

Advertisements

6 responses

 1. Eu n-am terminat la SNSPA, dar am avut ocazia sa vad la nenumarate interviuri (ba chiar sa si angajez) oameni care au terminat acolo. Parerea mea: sunt multi absolventi de SNSPA care stiu meserie si sunt de treaba, dar cel putin din cate am vazut eu, meritul nu-i al facultatii, ci al muncii depuse individual.

  In general, in scolile din Romania se fac prea multe chestiuni abstracte si prea putina tehnica de baza. Spre exemplu, o domnisoara absolventa de PR la SNSPA mi-a zis ca in generatia ei au petrecut o jumatate de semestru vorbind de comunicatul de presa (si de redactarea de texte in general), dar un semestru intreg pe managementul resurselor umane. Pe principiul, ies din scoala si ajung direct manager. Pacat de ei, si noroc de noi, ca in PR inca trebuie sa faci munca de junior sau asistent inainte de a ti se da pe mana imaginea unei companii.

 2. @ corina: in lumea asta a noastra, PR, publicitate, jurnalism, sunt putini care au studii de specialitate, multi au invatat pe cont propriu. de aici pun si eu o intrebare: de ce mai dam la facultate?

 3. Eu am 16 ani, si imi doresc mult sa ajung la facultatea de relatii publice, si sursa mea de informatie este blogul dumneavoastra. Incep sa ma gandesc la un viitor. Pentru un viitor apropiat, la admitere, atestatul la engleza sau Cambridge-ul sunt puncte in plus? Oricum am de gand sa dau ambele dar ma intereseaza daca m-ar putea ajuta la admitere.

 4. Facultatea iti ofera, cel putin teoretic, acele cunostinte necesare si suficente pentru a-ti crea o baza pentru o viitoare cariera ( in orice domeniu). Ceea ce vine dupa terminarea facultatii inseamna MUNCA, MUNCA, MUNCA. Munca cu tine insuti (insati), munca cu cei din jurul tau. Cine crede, ca dupa terminarea facultatii, ajunge direct manager se inseala amarnic.
  Sunt absolvent de istorie (’97), in curand termin si FCRP la ID, nu sunt manager, dar oricand sunt pregatit sa fiu junior.

 5. Nici o facultate nu te va lua de manuta si te va indruma, invata daca tu nu vrei. O facultate buna e cea care iti pune baze solide, care te invata sa te descurci in orice situatie, care iti arata de unde poti lua informatii si cum sa le folosesti corect. Eu cel putin, asta am invatat in SNSPA. Sa ma descurc in orice domeniu, sa fac resarch intotdeauna, sa fiu invatata cu noptile de cercetare si studiu. Pentru ca mi-a placut. Si nu ma plang. Sunt recunoscatoare. La UB e jale, si sunt fericita ca nu am ales sa merg acolo. Cat despre faptul ca SNSPA nu e Yale sau Harvard…asta e alta poveste. Pt Ro. e cea mai libertina fac.

 6. @andreea Sper din toata inima ca nu “libertina” era cuvantul pe care doreai sa il folosesti.

  Potrivit DEX online, el inseamna:

  LIBERTÍN, -Ă, libertini, -e, adj. (Adesea substantivat) Care sfidează regulile decenţei şi ale moralei; indecent, uşuratic, desfrânat. – Din fr. libertin, lat. libertinus.

  Ar fi pacat sa se creeze o asemnea imagine SNSPA-ului, in ciuda minusurilor pe care unii sau alti le simt.

%d bloggers like this: