intoxicarea

Intoxicarea este o tehnica de manipulare folosita inca de unele grupuri de interese : companii, ONG, etc. De exemplu, a circulat pe net un text cum ca laptele poate fi repasteurizat de pana la cinci ori:

Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou…
Cand cumperi lapte la cutii, uita-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 pe fundul cutiei.


poza-mail Este adevarat? In nici un caz! Exista o explicatie de natura tehnologica:

Numarul incercuit in fotografia care circula prin email se refera la numarul rolei pe care se tipareste materialul de ambalat. Echipamentul de tiparit din fabricile Tetra Pak are de obicei 5 role, iar in unele fabrici chiar 6 role. Numerele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tiparite in fabricile noastre, apoi materialul de ambalat este livrat clientului. In cazul in care acesta raporteaza un defect funcţional, trebuie identificata rola pe care s-a tiparit materialul de ambalat, pentru a-l comunica fabricii Tetra Pak, si a-l remedia.

Advertisements
%d bloggers like this: