Firefox vs Chrome vs Flock

Ieri s-a lansat Google Chrome si ati vazut ca nu prea am inteles ceea ce au facut cei de la Google. Azi am test 3 browsere: Firefox 3, Google Chrome si Flock.

Nu pot sa spun care mi-a placut mai mult. Criteriile mele au fost: usabilitate, rapiditatea cu care se incarca o pagina, afisarea paginii (erori de incarcare, claritatea imaginii), butoanele browserului, etc.

Firefox 3: E un fel de love-mark pentru mine. arata bine, are tot felul de prostioare pe care poti sa le pui prin add-ons: vremea, adblock, player, rss redear, skins(cred ca exista si un face de chrome candva 🙂 ). Singurul lui defect este ca avand multe gizmo iti consuma din resurse si iti ingreuneaza incarcarea paginii. Plus ca multe site-uri nu arata la fel ca in Internet Explorer . Sunt diferite bug-uri, mai ales la partea de java script care dau rateuri destul de des. Fiind multe add-ons unele isi dau in cap singure. Cam trebuie sa le stii un pic ca sa iti rezolvi conflictele aparute. Prin urmare, Firefox este un browser pentru initiati.

Google Chrome: Este simplu ca si pagina consacrata Google. Arata bine, design-ul simplist si minimalist in butoane. Inca nu m-am obisnuit cu el insa mi se pare o amplasare cam anapoda a butoanelor de setare in partea dreapta. Optiunile Chrome sunt minime, nu ai decat 3 taburi cu setari putine. Lucru ideal pentru femei :). Imi place ca paginile se incarca destul de rapid, putin mai rapid ca Firefox pe alocuri. Deocamdata nu am observat vreun bug de afisare a site-urile, insa se vede cam ca Firefox. Ce nu imi place este ca pagina de pornire presetata este istoricul de navigare. Daca se uita careva pe un site porno la serviciu si apoi vine sefu si vede? 🙂 Din fericire, dupa vreo 5 minute dibuiesti unde sunt butoanele de optiuni si poti modifica setarile.  In concluzie, Google Chrome este un browser mai pentru incepatori, fiind foarte simplu.

Flock: Are cea mai clara pozitionare: social web browser. Este ideal pentru utilizatorii care au bloguri multe, conturi pe mai toate site-urile la moda: flickr, facebook, twitter, digg, etc; grupeaza mai toate conturile de email. Ce nu imi place este ca aplicatia se lanseaza mai greoi prima oara. Pe langa rolul de social browser Flock poate fi un bun instrument de organizare.

Asadar, avem 3 browsere, 3 pozitionari diferite. In functie de nevoile tale de navigare si de usability iti poti alege un browser pe masura. Orice, numai Internet Explorer nu. 🙂

Advertisements

7 responses

 1. la chrome vezi ca ai optiunea sa lansezi “new incognito window” si navighezi pe internet fara ca browserul sa retina paginile in history, cooky-uri etc….deci e bun si pt la servici:)

 2. Prima impresie pe care am avut-o atunci cand am instalat Chrome-ul celor de la Google a fost de SIMPLITATE…intr-adevar, poate fi recomandat persoanelor care nu folosesc browser-ul decat pentru a verifica o adresa de mail, un site, un blog, din cand in cand. Eu unul il recomand chiar si pentru a fi instalat in companii (in special acolo unde banda de net este mica) pentru simplul motiv ca nu omoara terminalele iar viteza de afisare a paginilor web este cu mult mai mare fata de a cea a rivalului din Redmond.

  Ceea ce imi mai place la Chrome este posibilitatea de redimensionare a campurilor TEXT de pe site-uri/blog-uri/etc. 🙂

  Campul acesta de exemplu pot sa-l maresc (atat pe verticala cat si pe orizontala) astfel incat sa pot vedea absolut tot ce am scris acum…E ceva ce pana acum nu am vazut la alte browsere…ori nu am cautat eu 😀

  Am folosit Firefox 3, Seamonkey, Internet Explorer (long long long long… long time ago), Safari, Netscape, dar singurul care reusit sa ma uimeasca prin simplitate si performate unui browser NOU lansat pe piata mondiala a fost Chrome-ul; in alte cuvinte ‘tipic google”.

  Hell…i’m posting here using Chrome right now… 😀

  Inca nu am testat Flock…dar ceva-mi spune ca o voi face…soon 🙂

 3. @cipicu: da, am observat incognito dar ca si usabilitate nu mi se pare ok sa stau sa ma duc de fiecare data in meniu ca sa imi lansez aceasta optiune.

 4. asta cam asa e, sa speram ca google va mai simplifica lucrurile si va mai adauga optiuni la versiunile ce vor urma.

 5. deja s-a spus ca la urmatoare versiunde de Chrome va fi posibila adaugare de extensii si el va di disponibil si in Google Android

 6. …. de flock am auzit abia acum din acest articol

 7. Chrome e bazat pe webkit si seamana extrem de mult cu Safari.
  Ai uitat sa mentionezi ca Chrome e EXTREEEEEEEEEEM de rapid si cel mai important, fiecare tab deschis este un proces independent pt CPU si RAM.

  FF e tot cel mai bun (chiar si FF2, deoarece FF3 inca nu e 100% okay pentru development). Dar cand Google va pune la punct Chrome, I’m switching 🙂

%d bloggers like this: