Planul de comunicare

Nu o sa spun ce este un plan de comunicare, o strategie de comunicare, intrucat s-au scris suficiente carti si studii despre asta. Am sa spun ce nu este.
Ultima perioada a fost una foarte busy pentru mine, am avut tot soiul de intalniri de business. In una din ele mi s-a cerut daca pot sa il ajut cu un plan de comunicare, o strategie ceva pentru niste clienti de-ai lui pentru care el le face corporate identity. Am fost de acord, suna promitator. Insa pe masura ce ii explicam de trebuie facut pt a implementa ce e scris pe hartie imi dadeam seama ca tot planul lui de comunicare se reducea la o unitate pentru textele ce apareau pe site-ul companiei (!!!??). Dar pana si textele trebuie sa fie conforme strategiei, viziunii companiei. Da, dar cu toate astea parea ca nu intelege. De fapt, omu’ avea niste principii clare despre comunicare, asa zisa lui creare de identitate viziuala si copywriting, cu alte cuvinte web-design.
Deci, concluzia a fost simpla: exista copywriteri freelanceri.
Si cand te gandesti ca a facut aceeasi facultate ca si tine. 😦

Advertisements

2 responses

  1. Apropo de facultate – depinde mereu si cum faci facultatea si cu cate ramai din ea si mai ales cum te dezvolti ulterior.

    Legat de tema in sine, sunt oameni si oameni: unii vor intelege ca este nevoie de concept si pozitionare si ca de acolo se porneste. Altii vor dori elemente facute dupa ureche. Unii care vor dori un plan, o strategie pe termen lung (sau macar de 6 luni) altii vor dori un comunicat si atat pentru ca atat vor sa promoveze acum si nu vor sa plateasca mai mult.

    Altii vor un singur element pentru ca e mai ieftin decat ceva mai complex (o strategie costa fireste mai mult, mai ales daca se merge si pe implementarea ei de catre agentie) insa nu constientizeaza (si uneori afla in timp pe propria piele ca nu e bine) pierderile in timp – mult mai mari decat bugetul in plus necesar PR-ului.

  2. Eu cred ca asa e cind lucreaza 2 oameni care au viziuni diferite… Poate ca unii se exprima mai greu si e dificil sa te intelegi cu ei. Poate au alte idei…

%d bloggers like this: