New media sau web 2.0

Scriam zilele astea pe BloGhidulpresei cum ca noul trend in media sau mai bine zis new media este platforma web 2.0 dezvoltata de mai marii lumii in domeniu, gen Yahoo, MySpace etc, care provoaca utilizatorii de internet sa devina noii jurnalisti. Cum ziceam, startul l-a dat Yahoo! impreuna cu Reuters , urmat site-ul de stiri Topix.com.

Ai fi zis ca la noi o sa mai dureze pana sa apara asa ceva. Insa, asteptarile mi-au fost inselate de proiectul numit reporterdeocazie.ro dezvoltat de Recom Sistem. In comunicatul lor sustin ca doresc ca oamenii obisnuiti sa faca stirile, intrucat ei surpind realitatea inconjuratoare asa cum este, fara montaje si trucaje.

Ce mai, suntem in trend cu lumea! šŸ™‚ Totusi, sa vedem cum o sa evolueze treaba !

Aaah, cat de credibila este o asemenea sursa de stiri?

Advertisements

4 responses

 1. Associated Press are 4.000 de angajati, in 240 de birouri, din 97 de tari. Apropo de ce ai spus mai sus, dupa parteneriatul cu reteaua de jurnalism cetatenesc NowPublic.com, AP are 60.000 de colaboratori, in 140 de tari. Ce calitate vor avea cele scrise de zecile de mii de cetateni obisnuiti? Ramane de vazut. Cert e ca vor primi ajutor din partea editorilor AP.

  Chiar daca e inflatie de pseudo-jurnalisti, meseriasii adevarati nu vor muri de foame in viitor. Ba dimpotriva!

 2. Asa este…nu vor muri de foame…doar ca se vor numi consultanti media si nu jurnalisti. In fine, pe mine nu ma deranjeaza acest nou concept media gen reality show. Sunt doar curios unde o sa se ajunga. Probabil calitatea stirilor se va imbunatati in timp.

 3. Reporter de ocazie

  Ne bucuram ca lumea a inceput sa afle de noi. Suntem abia la inceput, suntem mici, dar entuziasti si speram sa razbim pe piata. Ne dorim cat mai multi participanti activi la proiectul nostru, care sa contribuie atat cu materiale scrise cat si cu materiale audio / video, pentru a oferi o alternativa.

  S-auzim de bine…

 4. nu am nimic cu el, dar individul asta de la reporter de autostop, sau cum ii zice, intra pe 7 mii de bloguri si da acelasi mesaj cu copy paste

  poti sa scrii de rau de el, ca apare si isi planteaza mesajul

%d bloggers like this: