Over the bridge. Which side?

Un jurnalist va crede intotdeauna ca ar face o treaba mai buna decat un pr-ist. La randul lui un pr-ist va crede uneori ca are ceva mai mult talent jurnalistic, ca e usor sa dai din condei si sa relatezi, sa “informezi”. Ambele tabere cred una despre cealalta ca sunt nepregatite si total lipsite de profesionalism. Asa o fi ?! Nu mi-e frica nici cu unii nici cu altii. Am vazut comunicate de presa prost scrise, dar la fel de multe stiri prost scrise. La fel cum am vazut comunicate de presa si articole cu greseli gramaticale.

Pe vremea cand am terminat eu liceul era la moda sa dai la jurnalism. Acum e cool e sa dai la comunicare si relatii publice.
Incotro? Cu ce fel de fata Morgana avem de-a face? Nici nu stiu daca vreau sa intru in argumente psihosociale…Din astea scrie destule Dan Petre! Cert este ca din ce in ce mai multi jurnalisti vor sa devina specialisti in relatii publice, invers am vazut mai rar. Cazul meu a fost un pic diferit, eu am lucrat in presa insa fara gandul de a ramane. In 2003, pe cand mi-am facut stagiatura la vechiul Cotidianul, migrarea jurnalistilor catre PR era oarecum la inceput.

Articolul complet pe tema trecerii jurnalistilor la PR si invers este disponibil pe  PRwave.ro

Advertisements
%d bloggers like this: