Salarii in PR

Ma tot gandeam daca sa scriu despre salariile din publicitate si relatii publice care ar fi la ora actuala. Mi-a venit ideea dintr-un articol din Campaign, total nerealist si propagandist sa ii zic asa…ceva de genul (sper sa nu ma lase memoria)…pasiunea conteaza in primul rand si pentru pasiune te muncesti si pe bani putini …..imi cer scuze daca citatul nu a fost exact :)So, salariile in publictate si in PR sunt mici dar si mari in functie de experienta si coaie, de talent si expunere. Salariile nu sunt intotdeauna cele bine meritate cum considera multi dintre voi ci sunt acelea pe care sefii-patronii vostri considera ca le meritati, mai mult sau mai putin.

Un junior fara experienta in ale comunicarii n-ar trebui sa aiba curajul sa emita pretentii la mai mult de 6 milioane (scuze 600 de RON). Mai apoi, in functie de anii acumulati se ajunge la un juniorat de 1000 de RON…iar daca ai bafta sa mai fii si prin reviste la 1500 RON. Seniorii executive, baietii aia cu ceva mai multa experienta exprimata in ani si responsabilitati, au salariile incepand cu 1800 RON si ajung in jur de 2000, chiar si mai mult.

Si ma opresc.
Sunt si exceptii de la regula, dar majoritatea cam asa le au. De fapt majoritatea au cam 15 milioane cu o experienta de vreo 3-4 ani de zile in spate.

Aaa, am uitat sa va spun, jurnalistii sunt avantajati la negocierea salariului in PR πŸ™‚ ei pornesc din start de la 1500 RON in sus :), bineinteles in functie de experienta πŸ™‚

Advertisements

2 responses

  1. dar de unde stii tu statisticile despre salarii? sunt doar curios…

  2. pai lucrez in domeniu si am relatii suficiente ca sa stiu πŸ™‚
    nu e o statistica exaustiva ci doar din ce stiu si am auzit

%d bloggers like this: