Blog Etiquette

De mai bine de o luna ma documentez pentru o lucrare, nu de specialitate stati linistiti 😉 , despre ce inseamna blog etiquette .

Asta e ce ma macina pe mine lately si din acest motiv imi pare rau ca nu am ajuns la intalnirile netoo .

Tot ce am gasit sunt in mare parte opinii despre blogurile personale si modul de a te purta pe ele…insa la blogurile corporate e alta mancare de peste?

E blog etiquette acel Termen si conditii de pe fiecare site cu volum mare de informatii?

Si mai mult, este necesar o etica a blogurilor?

Pana la urma totul a pornit ca un jurnal propriu si personal si prin urmare poate zice ce vrea cine vrea, nu?

Trebuie o etica pentru blogurile corporate? “Jur ca spun adevarul si numai adevarul….si ca informatia mea este reala si nu zvonistica si caterinca pe seama concurentei si mint despre produsele mele ecologice 🙂 doar pentru ca mi-am angajat evanghelisti ” 🙂

Atunci de ce s-ar diferi blogurile tematice/ corporate de site-urile de informatii care au forumuri si posibiltati de comment si chiar RSS?

Blogul corporate e doar un link din site-ul companii unde sub pretextul jurnalului online te confesezi prietenului tau clientu’? 🙂

And so and so…

Later edited :

1. Etica, conform Wikipedia.org, este una din principalele ramuri ale filosofiei şi poate fi numită ştiinţa realităţii morale; încearcă elucidarea problemelor morale printr-un demers cognitiv. Etica poate fi înţeleasă de asemenea ca o filosofie asupra moralei, a binelui şi a răului, a datoriei.
2. Etica spaÅ£iului virtual (netiquette), după aceeaÅŸi sursă, este definită ca fiind un termen cuprinzător al tuturor convenÅ£iilor de politeÅ£e recunoscute în reÅ£eua Usenet în listele de mailing ÅŸi în alte forumuri electronice cum ar fi panourile pentru mesaje de pe Internet. Regulile acestui concept diferă întrucâtva de cele ale grupurilor tip “newsgroups”, ale forumurilor sau IRC (chaturilor de pe reÅ£ele de internet). Spre exemplu pe Usenet s-a convenit să se scrie în engleză standard ÅŸi să nu se folosească abrevieri precum “u” pentru “you” sau “ne1” pentru “anyone”.

Au mai scris : Carmen Holotescu

Adrian Cristea

Iulian Comanescu

nihasa pentru blogoree.blog.ro

si tot el : http://blog.blogoree.ro/2006/11/24/etica/

Advertisements

3 responses

 1. Andrei,

  La linkul asociat numelui meu gasesti toata corespondenta si postarile legate de acest topic la dezbaterea caruia sunt si eu cel putin coautor.

  Iti urez succes cu lucrarea,

  Adrian

 2. Am vazut 🙂
  multzam fain…
  Oricum subiectul ramane deschis…astept netoo despre blogetiquette 🙂

 3. aceeasi intrebare si-o pun cei de la catavencu – codul bunelor maniere
  http://www.facemcatavencu.ro/codulbunelormaniere.php