Cel mai mare festival studenÅ£esc are loc la IaÅŸi

IaÅŸi, 16 noiembrieOrganizaÅ£iile studenteÅŸti Liga StudenÅ£ilor Facultăţii de Automatică ÅŸi Calculatoare – LSAC, Liga StudenÅ£ilor ElectroniÅŸti – L.S. ETC, OrganizaÅ£ia StudenÅ£ilor ChimiÅŸti – OSC CHEMIS ÅŸi AlianÅ£a StudenÅ£ilor Români – ASR din centrul Universitar IaÅŸi, organizează între 20– 26 noiembrie festivalul “STUDENÅ¢IADA”.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

20.11.2006 Concert de deschidere rock

Locaţie: campus Tudor Vladimirescu, între căminele T6 şi T7

Ora: 20.00

Invitaţi: Trupa Cargo

Distracţia va continua în disco “Roşu şi Negru” pe acelaşi stil de muzică ca la concert.

20.11.2006 – 22.11.2006 Teatrul Ludic în cămine

Locaţie: căminele campusului studenţesc “Titu Maiorescu”

Ora: 20.00

Scopul proiectului este promovarea teatrului în rândul studenţilor, spectacolele având loc la intrarea în căminele din campusurile Universităţii “Al. I. Cuza”. Se va juca câte un spectacol în primele trei zile ale festivalului, ora de începere fiind 20:00.

21.11.2006 “Procesul Bologna –Pentru tine facultatea va fi altfel” ediţia a-II-a.

Locaţie: Aula Universităţii Tehnice “Gh. Asachi”.

Ora: 11.00

Invitaţi: Bogdan Florian, Dana Marinache

Învăţământul superior românesc a aderat în anul 2003 la obiectivele impuse de sistemul numit “Procesul Bologna”, care a fost iniţiat în anul 1998 de Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie. Scopul acestei acţiuni este creşterea nivelului de conştientizare al tinerilor din Iaşi asupra conţinutului Procesului Bologna. Ne dorim participarea unui număr de 150 de studenţi din anul I împreună cu cadrele didactice şi decani din conducerea facultăţilor participante.

22.11.2006 Dezbatere publică: “Presa – informare sau manipulare?”.

Invitat Cristian Tudor Popescu

Locaţie: Universitatea “Al.I. Cuza”

Ora: 17:00

Dorim ca prin această acţiune să acordăm studenţilor ieşeni posibilitatea de a discuta cu o personalitate marcantă în lumea presei din România, iar pe de altă parte dorim ca liderii de opinie să ia contact cu mediul universitar ieşean.

22.11.2006 AdShow editia a-II-a

Locaţie: Club Sundays

Ora: 20.00

Evenimentul se va bucura de participarea unor invitaţi de marcă, oameni implicaţi direct în industria de advertising. În cadrul evenimentului, vor fi proiectate 3 ore de spoturi publicitare, o selecţie făcută de partenerii noştri site-ul IQads.ro, singurul portal de publicitate din România, iar în pauzele dintre proiecţii, publicul va fi delectat cu o selecţie de melodii din spoturi TV celebre.

23.11.2006 Donaţii de sânge

Locaţie: Spital “Sfantu Spiridon”

Ora: 8.00

Studenţii din cadrul a 4 organizaţii studenţeşti vor merge în grup organizat pentu a dona sânge . Acţiunea va avea şi un scop umanitar, bonurile valorice obţinute fiind oferite unui centru de plasament.

23.11.2006 Paintball

Locaţie: Campus studenţesc Tudor Vladimirescu

Ora: 10.00

Proiectul va reuni un numãr de 100 de studenţi de la diferite facultăţi sau organizaţii studenţeşti, timp de o zi, cu scopul cunoaşterii reciproce, a schimbului de informaţii şi a petrecerii timpului liber într-o manierã costructivã. Vor participa 24 de echipe formate din 6 membri (5 titulari şi o rezervã) şi se va juca în stil eliminatoriu. Arbitri vor fi jucatori profesionişti din campionatul national de paintball.

24.11.2006 Seara de film

Locaţie: Cinematograf Republica

Ora: 20.00

Seara de film are ca scop principal atât promovarea culturii cinematografice şi a educaţiei vizuale în rândul studenţilor ieşeni, cât şi oferirea unei alternative viabile şi constructive de petrecere a timpului liber pentru aceştia. După rularea filmului, studenţii au oportunitatea de a rămâne pentru o discuţie libera pe marginea filmului. Studenţii vor beneficia de 300 de invitaţii gratuite oferite din partea organizatorilor.

25.11.2006 – Linux Fest – “Concurs ÅŸi Dezbatere” – ediÅ£ia a-III-a.

Locaţie1: Facultatea de Automatică şi Calculatoare – Concurs Linux

Ora: 11.00

Locaţie2: Club Sundays – Dezbatere Linux

Ora: 16.00

Linux Fest este un eveniment de promovare şi mediatizare a sistemelor de operare Linux în rândul studenţilor şi tinerilor ieşeni. Totodată se doreşte a fi un loc de întalnire a pasionaţilor, dar şi un bun punct de start pentru neiniţiaţi în tainele open-source şi freesoftware. Evenimentul va contine 2 etape ce cuprinde un concurs şi un seminar pe teme Linux.

25.11.2006 Studenţiada Party

Locaţie: Club Wanted

Ora: 20.00

În seara de sâmbătă vă aşteptăm la o petrecere studenţeacă pe muzica anilor ‘90 ce va dura până dimineaţa.

26.11.2006 Seara Folk – invitat Dinu OlăraÅŸu

Locaţie: Club Sundays

Ora: 20.00

Seara va debuta cu o serie de melodii proprii sau deja consacrate, interpretate de către studenţii pasionaţi de muzică folk, iar finalul va fi susţinut de recitalul invitatului special Mircea Vintilă. Aceasta putând fi considerată o petrecere cu specific ce va încuraja socializarea celor 300 de participanţi din medii universitare diferite.

Advertisements

2 responses

  1. ce mai e si asta? deci e vorba de bautura, psd, dresaj, vorbe goale (dezbateri) deci o actiune culturala. Cica este festival studentesc… unde este teatrul si opera? fara astea nu exista cultura si educatie sau credeti ca ne putem lipsi de ele?

  2. bai, michael, n-ai inteles nimic! oamenii astia cred ca de fapt , noi, studentii, nu mai mergem la tnb sau la opera nationala si de aia nu ne dau bilete. dar noi nu ne-am prostit inca de tot si ne vom cumpara bilete daca ei n-au auzit de teatru. ideea este ca studentul, asa fomist cum este, inca mai vrea ceva cultura nu doar party, pt ca astea le poate avea oricum, pe cand teatrul cere bani.

%d bloggers like this: