Ce fel de CV-uri vrem sa primim pe mail?

Cu totii primim pe mail cv-uri de la tineri absolventi care vor sa se angajeze, sa inceapa noul drum in viata. Multi se cred indreptati ca li se cuvine o pozitie de senior din start, cu toate beneficiile incluse. Sunt si ceilalti care sunt prea umili ca vor sa accepte si pozitia de Floor Manager. 😐

Haideti sa vedem ce am primit ultima oara, sa analizam si evident sa dam ceva sfaturi utile tinerilor despre ce si cum trebuie sa te adresezi intr-un “direct mailing” trimis unei companii:
“Buna ziua!

Ma numesc Personaju’ Fictivu si sunt un recent licentiat al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, specializarea Comunicare, Relatii Publice si Publicitate din cadrul Universitatii Bucuresti, ca sef de promotie.

Nu sunt pasionat pana la nebunie de relatii publice si nu sunt gata sa sacrific absolut nimic pentru acest domeniu dar consider ca as putea fi un foarte bun relationist in ciuda acestor lucruri. Sa fii profesionist in PR nu trebuie sa insemne, in opinia mea, sacrificii si o dragoste de nestavilit pentru acesta ci, pur si simplu, respect fata de job si competenta, atribute care pot fi foarte bine indeplinite, cu zambetul pe buze, fara accente de incruntare, in timpul unui program normal de opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana. Daca sunteti de acord cu mine si considerati ca se poate lucra in relatii publice si trai linistit, as fi onorat sa va cunosc si sa particip la un interviu pentru a ocupa un post in cadrul agentiei dumnevoastra. Anexez, asadar, acestui mail CV-ul meu si astept, cu interes, reactia dumneavoastra.

Cu mult respect, va urez o zi buna!
Personaju’ Fictivu

Are si nu are dreptate.

E ironic, e nesimtit, are o pasiune ascunsa pt PR dar se da interesant, frustari de tinar absolvent, visator-naiv, si cu toate astea cu un self-respect foarte mare ?

Ce sfaturi aveti? Cu totii am fost si de partea celalalta a celui care am trimis aceste mailuri! Zic io ca sunt destule lucruri care le putem explica 🙂

Advertisements

3 responses

  1. Nu stiu altii cum sint, dar eu sigur nu am fost prea incintat sa citesc cele de mai sus. Daca autorul si-a spus ca va soca si astfel va atrage atentia, imi pare rau, dar eu nu am fost in acel target!
    Dupa prima propozitie mi-am spus ca nu merita deranjul. Adica nu l-as fi chemat la interviu si nici macar nu stiu daca i-as fi raspuns la mesaj. Probabil ca, daca avea timp sa studieze si partea cu Analiza discursului in facultate ar fi aflat ca genul asta de afirmatii negative nu este recomandabil. “Nu sunt pasionat, nu sacrific absolut nimic… ” Pentru mine suna similar cu “Vreau un job cu program de la 9 la 5”. Sorry, dar nu mi-a atras atentia si nu am mai avut rabdare sa citesc si restul mesajului. NICI EU nu sint dispus sa imi sacrific timpul cu oameni care nu sint pasionati de ceea ce fac.
    Imi cer scuze, dar am si eu defectele mele!

  2. Era mai nimerita aceasta formulare unei agentii de publicitate?

  3. […] E perioada in care primesc multe CV-uri, iar . Sunt insa mai bine redactate decat cele de  data trecuta. Asta ma bucura. Dar din pacate nu pot sa ii ajut. Poate data viitoare. […]

%d bloggers like this: